Kotlety z dorsza

Marta
Obiad
02.11.2014 10:53
Kotlety z dorsza

Składniki: - 5 kostek filetowych z dorsza - 2 ziemniaki - 1 cebula - pół pęczka koperku - 1 szklanka mleka - 1 jajko - olej rzepakowy do smażenia - 2 listki laurowe - bułka tarta - sól i pieprz do smaku Ziemniaki obrałam, pokroiłam w małą kostkę i ugotowałam w lekko osolonej wodzie. Kawałki ryby podzieliłam w palcach na jeszcze mniejsze części (ponownie sprawdzając czy nie pozostały nigdzie ości) i dodałam do ziemniaków z cebulą i koperkiem. Dla tych którzy lubią ryby i jedzą ryby, ale również pomysł na kotleta dla dzieci niejedzących ryb:)- mój synek kolejny raz nie zauważył, że w środku nie ma kurczaka:) Cebulę pokroiłam w drobną kosteczkę i zeszkliłam na patelni, dodałam do ziemniaków z koperkiem i całość wymieszałam. Na koniec dodałam jajko, wymieszałam, po czym farsz podzieliłam na 5 równych części.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://taste-eat.blogspot.com/2014/03/kotlety-z-dorsza.html