Przepis
"Sałatka" ta powstała na szybkości w dosłownie kilka minut. Ostatnio jestem bardzo do tyłu jeśli chodzi o gotowane, nie mówiąc już o blogowaniu. Nie wiem, co się dzieje w naszej wirtualnej kuchni, zresztą ostatnio w ogóle to mam wrażenie, ze doba się w jakiś magiczny sposób skurczyła, bo ciągle brakuje mi czasu. Paszcza szaleje ze wspólnym gotowaniem, a ja tylko pochłaniam to, co przygotuje, ale dziś powstała ta oto sałatka, wymyślona, jak już napisałam na prędkości. Efekt? Z kanapką posmarowaną twarożkiem - pycha!
Składniki dla 2 osób:
2-3 duże pieczarki pokrojone w plasterki
2 średnie pomidory również pokrojone w plasterki
sól i pieprz
kiełki - najlepiej rzodkiewki
Dressing:
2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
1 łyżka octu jabłkowego
3-4 posiekane gałązki oregano
3-4 posiekane gałązki natki pietruszki
1 posiekany ząbek czosnku
sól
Pieczarki i pomidory układać na talerzu na przemian, na środku ułożyć kiełki, wszytko posolić i popieprzyć.
Składniki dressingu zmiksować i doprawić solą. Polać nim ułożone na talerzu pieczarki i pomidory. Gotowe!