Ciastka pieguski

Krzysztof
Przepisy
21.09.2014 16:36
Ciastka pieguski

Przepis

Składniki:

100 g masła,

150 g mąki,

1/2 szklanki cukru,

1 białko,

1/2 łyżeczki sody,

szczypta soli,

50 g czekoladowych kropelek,

1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych.

Przygotowanie:

Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy białko, mąkę, sodę i szczyptę soli. Miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy kropelki czekoladowe i posiekane orzechy. Odrywamy kawałkami ciasto i formujemy kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, Układamy kuleczki z ciasta, zachowując ok. 2 cm odstępy. Wkładamy do piekarnika na 15 minut rozgrzanego do 180 stopni.