Pikantna sałatka z fasolki szparagowej

Ewelina
Sałatki
16.09.2014 9:06
Pikantna sałatka z fasolki szparagowej

Przepis

PIKANTNA SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ

Składniki:

0,5 kg. zielonej fasolki

1 duży pomidor

pół pęczka koperku

pół natki pietruszki

pół pęczka dymki

pół papryczki cayenne

2 łyżki sosu sojowego

olej rzepakowy

sól

Fasolkę obieramy i kroimy na 3 części, wrzucamy do osolonej wody i gotujemy przez 5-7 min., następnie odcedzamy i schładzamy. Pomidor myjemy i kroimy na średniej wielkości kawałki, dodajemy do fasolki, to samo robimy z umytą i posiekaną zieleniną. Wszystko doprawiamy solą, sosem sojowym, olejem i posiekaną papryczką cayenne. Mieszamy i odstawiamy na pół godziny. Smacznego!