Kaszanka z grilla z cebulą i boczkiem - tylko 4 składniki

Agata
Obiad
19.04.2024 16:41
Kaszanka z grilla z cebulą i boczkiem - tylko 4 składniki

Kaszanka z grilla z cebulą i boczkiem - tylko 4 składniki

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2024/04/kaszanka-z-grilla-z-cebula-i-boczkiem.html
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Kaszanka z grilla z cebulą i boczkiem - tylko 4 składniki

  • Liczba porcji: 4
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 15 min
  • Szacunkowy koszt: 15 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 600 kcal
  • Tłuszcz: 30g
  • Węglowodany: 20g
  • Białko: 40g

Składniki

  • 1 Kaszanka
  • 1 duża cebula
  • 100 gram boczku
  • Sól do smaku

Przepis

Kto nie uwielbia dobrego grilla? Ta receptura na kaszankę z grilla z cebulą i boczkiem będzie hitem każdej domowej imprezy lub pikniku. Ta soczysta, pysznie przyprawiona kaszanka z dodatkiem slodko-zapieczonej cebuli i chrupiącego boczku to prawdziwa uczta dla miłośników grilla. Przygotowanie tego dania jest proste i szybkie. Potrzebujesz tylko czterech składników, kilku minut na przygotowanie, a następnie kolejnych kilkunastu na grillowanie. Dzięki temu przepisowi, możesz zaskoczyć swoich gości podając im coś więcej, niż standardowe kiełbaski z grilla. Kaszanka jest bardzo sycąca i aromatyczna, co sprawia, że jest idealna na grilla. Pamiętaj, aby podczas grillowania regularnie mieszac boczek i cebulę – to zapewni równomierne przyrumienienie i pełnię smaku. To danie z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto uwielbia klasyczne polskie smaki. Spróbuj przygotować kaszankę z grilla już dziś!

  • Rozgrzej grill do średniej temperatury.
  • Pokrój boczek na kawałki o rozmiarze 1 cm, a cebulę na plastry.
  • Przygotuj kaszankę, usuwając folię aluminiową lub osłonkę, a następnie pokrój ją na plastry o grubości około 1 cm.
  • Na patelni na grillu zrób miejsc na kaszankę, boczek i cebulę. Posól do smaku.
  • Grilluj przez około 10 minut, aż składniki będą dobrze przyrumienione, od czasu do czasu mieszając boczek i cebulę.
  • Podawaj gorące. Smacznego!