Roladki z szynki i jajka w galarecie

Ewa
Przekąski
28.03.2024 8:49
Roladki z szynki i jajka w galarecie

Udostępnij Zapisz Jajka przepiórcze owinięte szynką posmarowaną serkiem chrzanowym z dodatkiem słonecznika, a całość zatopiona w galarecie. Takie roladki przygotowałam na zeszłoroczną Wielkanoc. Inspirację znalazłam na blogu Swojskie jedzonko. około 500 ml bulionu 20-25 g żelatyny 1 łyżka octu jabłkowego 10 jajek przepiórczych 1 op. szynki konserwowej (długiej) 1 op. serka kanapkowego, chrzanowego (np Almette) 3 rzodkiewki 2 łyżki posiekanej dymki 1-2 łyżki ziaren słonecznika (można go wcześniej podprażyć na rozgrzanej, suchej patelni) Jajka gotujemy na twardo (około 2,5-3 minuty). Obieramy. Żelatynę zalewamy ciepłym bulionem (około 1/2 szklanki), mieszamy aż do rozpuszczenia, po czym łączymy z resztą bulionu. Wlewamy ocet, …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2024/03/28/roladki-z-szynki-i-jajka-w-galarecie/