10 złotych za jednego pieroga! Rusza wigilijny catering Magdy Gessler!

Justyna
Newsy
25.11.2022 15:39
10 złotych za jednego pieroga! Rusza wigilijny catering Magdy Gessler!

Do Bożego Narodzenia został jeszcze ponad miesiąc, ale warto już teraz pomyśleć o przygotowaniach. Świąteczne menu właśnie pojawiło się w delikatesach Magdy Gessler "U Fukiera". Jak łatwo się domyślić, ceny nie należą do niskich...

Świąteczny catering Magdy Gessler

Catering proponowany przez Magdę Gessler nigdy nie był tani, a internauci co roku narzekali na drożyznę i wygórowane ceny. W tym roku koszt świątecznego cateringu od słynnej restauratorki również nie będzie należał do najtańszych.

Zamówienie cateringu to szczególnie dobre rozwiązanie, dla osób, które nie potrafią lub nie lubią gotować.Przeglądając menu delikatesów trafimy na wiele tradycyjnych propozycji. Jedynym problemem może okazać się cena.  Zobaczcie, ile trzeba zapłacić za ofertę Magdy Gessler.

Tyle zapłacisz za potrawy

Najtaniej będzie, jeżeli wybierzemy filet z karpia bez ości. Za 200 g. zapłacimy 35 zł. Słoik sosu tatarskiego z grzybami (200 g) kosztuje 39 zł, a sałatka jarzynowa z marynowanymi grzybkami (300 g) 41 zł.

Śledź sherry w sosie z selera naciowego lub po polsku z Antonówką, śmietaną i musztardą kosztuje 54 zł za 300 g. Droższy jest śledź pod pierzynką — 58 zł. A za karpia lub sandacza w zalewie octowej trzeba dać u Magdy Gessler aż 59 zł.

Później robi się jeszcze drożej...

Szczególnie szokować może cena za pięć pierogów z kapustą i prawdziwkami. "U Fukiera" trzeba za nie zapłacić 51 zł, co po przeliczeniu oznacza ponad 10 zł za jednego pieroga.

Zdjęcie 10 złotych za jednego pieroga! Rusza wigilijny catering Magdy Gessler! #1

Za 10 uszek z borowikami zapłacimy 70 zł, podczas gdy rok temu ten sam produkt kosztował 44 zł. 200-gramowy słoik ryby po grecku to wydatek rzędu 49 zł. Warto zaznaczyć, że na poprzednie święta za ten sam produkt trzeba było zapłacić 35 zł. Podrożał nawet kompot z suszu z 40 zł do 55 zł.

Najdroższymi produktami na Boże Narodzenie są kapusta z grzybami i pigwą — 91 zł i złoty bigos na winie — 84 zł.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną