Kiełbasa pieczona z warzywami - tani przepis na obiad dla każdego

Milena
Obiad
05.02.2024 13:26
Kiełbasa pieczona z warzywami - tani przepis na obiad dla każdego

Kiełbasa pieczona z warzywami to bardzo proste do zrobienia danie, które można podać na pyszny domowy obiad. Na blaszce prócz kiełbasy są ziemniaki, marchew, papryka i cebula, także nie trzeba przygotowywać żadnych dodatków w postaci np. surówki, aby stworzyć pełnowartościowe danie. Z przygotowaniem kiełbasy z blachy poradzi sobie każdy, nawet osoba nieobeznana z kuchni. A do tego jest to potrawa dość tania, powstała z prostych składników, które kupicie w każdym sklepie spożywczym. Składniki na kiełbasę pieczoną z warzywami (około 4 porcje): 500 g kiełbasy typu śląska 1 kg ziemniaków 2 marchewki (około 400 g) 2 duże cebule 2 papryki czerwone …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2024/02/kielbasa-pieczona-z-warzywami-tani-przepis-na-obiad-dla-kazdego/
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Kiełbasa pieczona z warzywami - tani przepis na obiad dla każdego

  • Liczba porcji: 4
  • Czas gotowania: 45 min
  • Czas przygotowania: 15 min
  • Szacunkowy koszt: 20 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 500
  • Tłuszcze: 35g
  • Węglowodany: 30g
  • Białko: 15g

Składniki

  • 1 kiełbasa śląska
  • 2 średnie marchewki
  • 1 duże ziemniaki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju roślinnego

Przepis

Jeżeli szukasz prostego, smacznego, a do tego taniego przepisu na obiad, dobrze trafiłeś! Kiełbasa pieczona z warzywami to danie, które zadowoli każdego, niezależnie od upodobań kulinarnych. Kombinacja śląskiej kiełbasy z kolorowymi warzywami to gwarancja satysfakcji i dobrego nastroju przy stole. To danie jest nie tylko smaczne, ale też zdrowe i lekkie. Marchewki i ziemniaki dostarczą Ci niezbędnych witamin i składników mineralnych, a kiełbasa sprawi, że obiad będzie sycący. Nie musisz być doświadczonym kucharzem, aby przygotować tę potrawę - wystarczy, że będziesz przestrzegać podanych wyżej kroków, a efekt końcowy z pewnością Cię zadowoli. Kiełbasa pieczona z warzywami to doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny. Bon appétit!

  • Ogrzewamy piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Czyscimy i kroimy warzywa na małe kawałki.
  • Kiełbasę kroimy na grubsze plastry. Czosnek drobno posiekujemy.
  • Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy warzywa i kiełbasę. Smażymy przez około 5 minut, aż warzywa zaczną się zrumienić.
  • Warzywa z kiełbasą przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy posiekany czosnek, solimy i pieprzujemy do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy.
  • Potrawę pieczemy w piekarniku przez 30-35 minut, aż warzywa będą miękkie, a kiełbasa dobrze upieczena. Przed podaniem możemy posypać kiełbasę posiekaną pietruszką.