Łaciate Ciasto Z Serem I Kajmakiem

Iwona
Boże Narodzenie
22.12.2023 21:14
Łaciate Ciasto Z Serem I Kajmakiem

Ciasto łaciate które nie jest trudne w przygotowaniu a bardzo ładnie wygląda i co najważniejsze bardzo dobrze smakuje :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2023/12/aciate-ciasto-z-serem-i-kajmakiem.html
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Łaciate Ciasto z Serem i Kajmakiem - Niebo w gębie!

  • Liczba porcji: 8
  • Czas gotowania: 60 min
  • Czas przygotowania: 30 min
  • Szacunkowy koszt: 30 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • 792 kalorie
  • 45 g tłuszczu
  • 77 g węglowodanów
  • 30 g białka

Składniki

  • 1 kg twarogu półtłustego
  • 200 g cukru pudru
  • 5 jaj
  • 1 opakowanie kajmaku
  • 1 opakowanie herbatników
  • 1 tabliczka czekolady deserowej

Przepis

Nasze łaciate ciasto z serem i kajmakiem to prawdziwe cudo! Niezwykle połączenie smaków sprawia, że ten deser jest ulubiony przez dzieci i dorosłych. Kremowy ser, słodki kajmak i chrupiące herbatniki są idealnym połączeniem. A dodatek czekolady deserowej na wierzchu tworzy prawdziwą symfonię smaków. To ciasto jest idealne na każde przyjęcie, spotkanie z przyjaciółmi, czy po prostu na słodki deser po obiedzie. Chociaż przygotowanie tego ciasta zajmuje trochę czasu, to jest to naprawdę proste. W naszym przepisie nie musisz nawet używać miksera! Najważniejsze jest, aby dobrze wymieszać składniki i piec ciasto na właściwym poziomie temperatury. A po upieczeniu koniecznie poczekaj aż ciasto dobrze ostygnie zanim dodasz czekoladę na wierzch. To ciasto z pewnością zachwyci wszystkich gości!

  • Ser zmiel na gładką masę. Dodaj cukier puder i dobrze wymieszaj.
  • Dodaj jaja do masy serowej i ponownie wymieszaj.
  • Na dnie formy ułóż herbatniki. Na herbatnikach rozsmaruj równomiernie połowę masy serowej.
  • Na masie serowej rozsmaruj kajmak.
  • Pozostałą masę serową rozsmaruj na kajmaku. Włoź ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 1 godzinę.
  • Po upieczeniu ciasta na wierzch rozpuść czekoladę deserową. Polej nią ciasto i wstaw do lodówki na 2 godziny.
  • Po ostygnięciu ciasto jest gotowe do podania. Smacznego!