Ciasto kokosowe z jabłkami

Ciasta
02.12.2023 14:34
Ciasto kokosowe z jabłkami

Przepis na kokosowe ciasto z jabłkami

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wypiekibeaty.com.pl/ciasto-kokosowe-jablkami/
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Cudowne ciasto kokosowe z jabłkami – letni numer jeden!

  • Liczba porcji: 8
  • Czas gotowania: 45 min
  • Czas przygotowania: 15 min
  • Szacunkowy koszt: 25 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 320 kcal
  • Tłuszcz: 15g
  • Węglowodany: 40g
  • Białko: 5g

Składniki

  • 1 szklanka mąki
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 3 średnie jabłka
  • 2 łyżki cukru z cynamonem

Przepis

Jeżeli szukasz idealnego przepisu na ciasto na lato, to właśnie go znalazłeś! Nasze ciasto kokosowe z jabłkami to prawdziwa uczta dla podniebienia. Lekka, aromatyczna masa z delikatnym kokosem w połączeniu z soczystymi i lekko kwaskowatymi jabłkami daje efekt, który zachwyci każdego smakosza. Przygotowanie ciasta jest proste i szybkie, a wszystkie składniki na pewno masz w swojej kuchni. Ciasto kokosowe z jabłkami jest idealne na każdą okazję – jako deser po obiedzie, przekąska na popołudnie czy podwieczorek. Na koniec posyp je dodatkowymi wiórkami kokosowymi, dla pełni smaku i dodatku chrupkości. To ciasto z pewnością zaskoczy Twoich gości i zostanie zapamiętane na długo. Zatem czym prędzej sprawdź nasz przepis i zaskocz swoich najbliższych tym wyjątkowym wypiekiem. Smacznego!

  • Zmiksuj jajka z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj do masy olej, mleko i esencję waniliową.
  • W oddzielnej misce połącz mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, cały czas mieszając ciasto.
  • Jabłka obierz, pokrój na cienkie plasterki. Posyp je cukrem z cynamonem.
  • Do formy do pieczenia wyłóż ciasto, a na wierzch ułóż plasterki jabłek. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 minut, do momentu aż ciasto będzie złote i dobrze wypieczone.
  • Po wyjęciu z piekarnika, ciasto posyp dodatkowymi wiórkami kokosowymi. Smacznego!