Puszyste ciasto dyniowe z olejem to hit naszej jesiennej kuchni w tym roku. Wspaniale puszyste i wilgotne, dosłownie rozpływa się w ustach. Dodatek oleju sprawia, że jest niezwykle miękkie. Dyniowy smak idealnie komponuje się z cynamonem i imbirem, tworząc aromatyczną eksplozję. Mam nadzieję, że to ciasto stanie się waszym ulubionym wypiekiem na jesienne popołudnia. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI Ciasto dyniowe 150 g miąższu dyni 225 g mąki pszennej 100 g cukru 60 ml oleju np. słonecznikowego lub rzepakowego 50 ml mleka lub napoju roślinnego 2 jajka (w temperaturze pokojowej) 10 g proszku do pieczenia 16 g cukru waniliowego lub ziarna z …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/puszyste-ciasto-dyniowe/