Jeśli lubicie karpatkę, to karpatka czekoladowa w poprzek będzie idealnym ciastem dla Was. Klasyk w lekko innym wydaniu 🙂 Ciekawie wygląda i rewelacyjnie smakuje. A robi się ją tak samo łatwo jak klasyczną karpatkę. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na ciasto: 50 g masła ½ szklanki wody ½ szklanki mleka 1 szczypta soli 1 szklanka mąki 5 dużych jajek Przygotowanie: Wodę, mleko, masło i sól doprowadzam do wrzenia. Dodaję na raz mąkę i energicznie mieszam, aż ciasto będzie odchodzić od garnka. Ściągam garnek z kuchenki, odstawiam na 5 minut i dodaję jedno jajko. Dokładnie mieszam do połączenia jajka z ciastem. …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.slodkisentyment.pl/karpatka-czekoladowa-w-poprzek/