Babka na drożdżach

Karolina
Ciasta
14.10.2022 18:28
Babka na drożdżach

Mówię na nią babka na drożdżach, a nie drożdżowa, bo sposób jej przygotowania jest raczej specyficzny jak na babę drożdżową. Właściwie można powiedzieć, że przygotowuje się ją jak babkę piaskową, ale zamiast proszku do pieczenia dodaje się rozrobione drożdże. Babka ta ma również trochę inny smak niż typowa babka drożdżowa – coś pomiędzy zwykłą babką a babą drożdżową. Przepis pochodzi z Austrii i naprawdę warto go wypróbować 😊 UWAGA: szklanka 200 ml Składniki: 2 dag drożdży 125 ml letniego mleka 1 łyżeczka cukru 140 g miękkiego masła ½ szklanki cukru 4 jajka 1 ½ szklanki mąki tortowej 1 szczypta soli …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkisentyment.pl/babka-na-drozdzach/