Babeczki raffaello

Desery
31.10.2023 9:20
Babeczki raffaello

Przepis na kokosowe babeczki z pralinkami raffaello w środku

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wypiekibeaty.com.pl/babeczki-raffaello/
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Pyszne Babeczki Raffaello, które pokochasz od pierwszego kęsa!

  • Liczba porcji: 12
  • Czas gotowania: 15 min
  • Czas przygotowania: 30 min
  • Szacunkowy koszt: 30 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 350 kcal
  • Tłuszcze: 20 g
  • Węglowodany: 40 g
  • Białko: 6 g

Składniki

  • 200 g mąki
  • 200 g cukru pudru
  • 200 g masła
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki miodu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 100 g migdałów blanchowanych
  • 1 czubata łyżka śmietany kremówki 30%
  • 50 g białej czekolady

Przepis

To wspaniały przepis na niezwykłe babeczki Raffaello, które pokochasz od pierwszego kęsa! Są delikatne, kremowe i pełne aromatu kokosu, a przy tym niezwykle proste w przygotowaniu. Jeżeli kochasz smak Raffaello, te babeczki są dla Ciebie. Babeczki Raffaello zachwycą każdego swoją puszystością i delikatnością. Idealne na rodzinną zabawę lub na wieczorną przekąskę. Na pewno docenisz ten przepis, jeśli potrzebujesz zrobić coś szybko i łatwo, ale chcesz, żeby efekt był spektakularny. Do przygotowania babeczek nie potrzebujesz żadnych skomplikowanych składników, a efekt końcowy z pewnością Cię zaskoczy. Każdy kęs tych babeczek to raj dla podniebienia, są orzeźwiające, łagodne i delikatne. Wypróbuj je już dziś, a na pewno pokochasz ten przepis na super babeczki Raffaello!

  • Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Przygotowujemy formę na 12 babeczek, do każdej przygotowaną formę wkładamy papilotki.
  • W misce mieszamy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, masło, jajka, mleko i miód. Wszystko dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą w jednolitą masę.
  • Dodajemy wiórki kokosowe, migdały, i wszystko ponownie mieszamy.
  • Nakładamy ciasto do form na babeczki, wypełniając je do 3/4. Następnie wkładamy formy do piekarnika i pieczemy przez około 15 minut.
  • Przygotowanie kremu: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie dodajemy do niej śmietanę kremówkę i 1 łyżkę wiórków kokosowych. Dokładnie mieszamy, aż wszystko się połączy. Po ostygnięciu babeczek, nakładamy na nie krem.
  • Babeczki posypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe babeczki Raffaello serwujemy schłodzone.

Wypieki Beaty