Przepis na kokosowe babeczki z pralinkami raffaello w środku
🍴 Pyszne Babeczki Raffaello, które pokochasz od pierwszego kęsa!
- Liczba porcji: 12
- Czas gotowania: 15 min
- Czas przygotowania: 30 min
- Szacunkowy koszt: 30 zł
Informacje o wartości odżywczej
- Kalorie: 350 kcal
- Tłuszcze: 20 g
- Węglowodany: 40 g
- Białko: 6 g
Składniki
- 200 g mąki
- 200 g cukru pudru
- 200 g masła
- 1/2 szklanki mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki miodu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g wiórków kokosowych
- 100 g migdałów blanchowanych
- 1 czubata łyżka śmietany kremówki 30%
- 50 g białej czekolady
Przepis
To wspaniały przepis na niezwykłe babeczki Raffaello, które pokochasz od pierwszego kęsa! Są delikatne, kremowe i pełne aromatu kokosu, a przy tym niezwykle proste w przygotowaniu. Jeżeli kochasz smak Raffaello, te babeczki są dla Ciebie. Babeczki Raffaello zachwycą każdego swoją puszystością i delikatnością. Idealne na rodzinną zabawę lub na wieczorną przekąskę. Na pewno docenisz ten przepis, jeśli potrzebujesz zrobić coś szybko i łatwo, ale chcesz, żeby efekt był spektakularny. Do przygotowania babeczek nie potrzebujesz żadnych skomplikowanych składników, a efekt końcowy z pewnością Cię zaskoczy. Każdy kęs tych babeczek to raj dla podniebienia, są orzeźwiające, łagodne i delikatne. Wypróbuj je już dziś, a na pewno pokochasz ten przepis na super babeczki Raffaello!
- Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Przygotowujemy formę na 12 babeczek, do każdej przygotowaną formę wkładamy papilotki.
- W misce mieszamy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, masło, jajka, mleko i miód. Wszystko dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą w jednolitą masę.
- Dodajemy wiórki kokosowe, migdały, i wszystko ponownie mieszamy.
- Nakładamy ciasto do form na babeczki, wypełniając je do 3/4. Następnie wkładamy formy do piekarnika i pieczemy przez około 15 minut.
- Przygotowanie kremu: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie dodajemy do niej śmietanę kremówkę i 1 łyżkę wiórków kokosowych. Dokładnie mieszamy, aż wszystko się połączy. Po ostygnięciu babeczek, nakładamy na nie krem.
- Babeczki posypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe babeczki Raffaello serwujemy schłodzone.