Biała, kokosowa nutella

Ewelina
01.09.2014 10:06
Biała, kokosowa nutella

Przepis

Ktoś nie lubi nutelli? Albo, czy ktoś nie lubi białej czekolady? Oj, tak ciągle słyszę, że jest za słodka, że niezdrowa, że to nie czekolada i bla bla bla. Ja niestety uwielbiam i nutellę i białą czekoladę. Dlatego postanowiłam połączyć te dwa smaki, tworząc cudowny krem do kanapek, czy też naleśników. Choć obawiam się, że zniknie zjedzony prosto ze słoiczka.

Biała, kokosowa nutella

tabliczka białej czekolady

250 ml śmietanki 30%

ok.pół szklanki wiórków kokosowych

W rondelku podgrzewamy śmietankę. Dodajemy pokruszoną czekoladę i podgrzewamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając.

Gdy czekolada się rozpuści, dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy dokładnie i odstawiamy do przestygnięcia.

Na koniec przekładamy do słoiczka, wkładamy do lodówki na ok. 8h. Najlepiej zrobić krem wieczorem i zostawić na noc w lodówce ;)