Każdy ma swój przepis na gołąbki, ja również, uwielbiam je odrobinę inne niż wszystkie. Dodaję razem z ryżem również kaszę jęczmienną a oprócz mięsa dodaję pieczarki. Dzięki tym dodatkom farsz nie jest suchy i zbity tylko mięciutki i soczysty... A gołąbki rozpływają się w ustach. Podaję oczywiście z pysznym sosem pomidorowym, polecam .... W dużym garnku zagotowuję wodę na parzenie kapusty. Z każdej kapusty wykrajam część kaczana, żeby potem listki łatwiej się odczepiały. Kapustę wkładamy do wrzątku i po kilku minutach wyjmujemy pierwsze listki, i co kilka minut kolejne. listki bardzo szybko miękną ,jeśli używacie kapusty nie młodej tylko zwykłej …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2023/05/goabki-po-swojsku-z-modej-kapusty.html