Polędwiczki z pieczarkami i cebulką Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki, która sprawia, że danie jest aromatyczne. Wszystko pieczone w jednym naczyniu w piekarniku, szybkie, proste przygotowanie. Daj się skusić. 8 porcji 20 minut czas przygotowania Składniki: • 2 polędwiczki wieprzowe • 3 cebule. • 200 g pieczarek • 6 łyżek ketchupu • 4 łyżki majonezu • 2 łyżki octu balsamicznego • 1 łyżka koncentratu pomidorowego • 1 łyżeczka oregano • 1 łyżeczka papryki wędzonej • Sól • Pieprz • Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie obsmażam na rozgrzanym oleju. 2. Ketchup, majonez, ocet balsamiczny, koncentrat pomidorowy, oregano, paprykę wędzoną, sól, mieszam wszystko razem w naczyniu. 3. Cebulę obieram, kroję w piórka. Pieczarki kroję w plasterki. 4. Mięso partiami układam w naczyniu żaroodpornym, smaruję sosem, układam cebulę, pieczarki i ponownie mięso, aż do wyczerpania składników. 5. Mięso piekę pod przykryciem w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C. 6. Gotowe, podaję z ziemniakami. 7. Smacznego.