Chleb jaglano ryżowy

Sylwia
Śniadania
22.03.2023 18:51
Chleb jaglano ryżowy

Prosty i w miarę szybki chlebek bezglutenowy pieczony w garnku. W smaku bardzo neutralny – to dzięki mąką, które nie posiadają intensywnego posmaku. Chleb jaglano ryżowy wychodzi miękki i puszysty. Następnego dnia nie połamiecie sobie na nim zębów, nadal jest miękki, choć wiadomo już nie tak bardzo jak w dniu pieczenia. Skórka na początku jest chrupiąca ale z czasem robi się miękka. Mąki. Żeby chleb nie był gorzki – co niestety często zdarza się przy mące jaglanej, musicie mieć dobrą mąkę jaglaną. Ja osobiście polecam firmy NaturaVena (to nie jest współpraca, tylko szczera polecajka). W smaku i …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuchniabezglutenu.pl/chleb-jaglano-ryzowy/