Włoskie cannelloni z sosem bolońskim

Magda
Makarony
13.03.2023 12:59
Włoskie cannelloni z sosem bolońskim

Od przyszłego tygodnia serdecznie zapraszam Was na wielkanocne przepisy, ale jeszcze dzisiaj chciałabym polecić Wam przepis na włoskie cannelloni z sosem bolońskim. Zapiekane rurki makaronowe faszerowane tradycyjnym „ragù alla bolognese”, zapiekane pod kołderką pomidorową z parmezanem. Idealne danie na niedzielny obiad. Wielbicielom włoskich zapiekanek makaronowych polecam przepis na: SKŁADNIKI Sos boloński – tradycyjny przepis na „ragù alla bolognese” 400 g mielonego mięsa wołowego (łata lub łopatka) 150 g boczku wieprzowego 50 g marchwi 50 g łodygi selera 30 g cebuli 300 g passaty pomidorowej 100 ml białego wytrawnego wina (w temperaturze pokojowej) oliwa z oliwek sól, pieprz Włoskie cannelloni z …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/wloskie-cannelloni-z-sosem-bolonskim/