Moje ulubione bułeczki, mięciutki delikatny środek i chrupiąca spękana skórka. Pyszne...idealne na śniadanie lub kolację. Popękaną skórkę otrzymamy przez posmarowanie bułek przed pieczeniem specjalną "tygrysią" mieszanką. Nie ma nic lepszego niż zapach świeżego pieczywa rozchodzący się po domu i kanapka zrobiona z jeszcze ciepłej bułeczki którą sami upiekliśmy. Polecam ten prosty przepis na wyjątkowe bułeczki.... Składniki na 12 bułeczek : 600 g mąki pszennej 40 g masła 300 ml ciepłej wody 30 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru na tygrysią mieszankę: 50 g mąki kukurydzianej, 60-70 ml ciepłej wody 1 łyżka oleju, szczypta soli i cukru 5 …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2023/03/bueczki-tygryski-po-prostu-pyszne.html