Karkówka po diabelsku

Beata
Obiad
25.03.2021 10:44
Karkówka po diabelsku

Takie danie możemy podać na święta, niedzielny obiad, różne uroczystości. Danie jest z mięsem z karkówki wieprzowej z warzywami w pysznym sosie. 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w małe plastry, lekko rozbijamy. Doprawiamy przyprawą do karkówki oraz solą. Panierujemy w mące i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym. 2. Cebule obieramy drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz w małe paseczki papryki i w pół plasterki ogórki. Doprawiamy perzem oraz solą. Kiedy warzywa są już miękkie wykładamy na mięso. 3. Wszystkie składniki na sos mieszamy razem …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/03/karkowka-po-diabelsku.html