Składniki: 5 białek szczypta soli 2/3 szklanki cukru 2 pełne łyżki majonezu (80 g) 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 łyżka budyniu waniliowego (proszek) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 2 łyżki mleka Piekłam w tradycyjnej formie na babkę, ale ciasto po upieczeniu nie wypełniło całej formy. Tylko tyle, żeby majonez połączył się z pianą, myślę że nie dłużej niż 20 sekund. Cześć ciasta przełożyć do formy na babkę, nasmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Tym razem miałam ochotę na zwykłą babkę, ale robiłam też drożdżówki i rogaliki. Dodatkowo: Cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Majonez nie jest wyczuwalny, a babka jest wilgotna i miękka. Dodać majonez i ubijać jeszcze chwilę na wolnych obrotach miksera.