Paluchy czosnkowe to świetna przekąska. Dobrze smakują na ciepło, ale też na zimno. Super dodatek do zup, albo do piwa. Będą też idealne do grilla. Paluchy nie są pulchne i miękkie, są chrupkie. Podczas pieczenia masełko delikatnie wyciekło, weszło pod spód paluchów i dało im fajną chrupkość. Zrobiłam do zupy krem, było pysznie. Składniki: 150 ml. ciepłej wody na czubku łyżeczki cukru 15 g. drożdży 250 g. mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy z oliwek Masło czosnkowe: 50 g. masła 2 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku (jeśli duże to wystarczy 2) 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2022/05/paluchy-czosnkowe.html