Paluchy czosnkowe.

Przekąski

21.05.2022 9:57

Paluchy czosnkowe.

Paluchy czosnkowe to świetna przekąska. Dobrze smakują na ciepło, ale też na zimno. Super dodatek do zup, albo do piwa. Będą też idealne do grilla. Paluchy nie są pulchne i miękkie, są chrupkie. Podczas pieczenia masełko delikatnie wyciekło, weszło pod spód paluchów i dało im fajną chrupkość. Zrobiłam do zupy krem, było pysznie. Składniki: 150 ml. ciepłej wody na czubku łyżeczki cukru 15 g. drożdży 250 g. mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy z oliwek Masło czosnkowe: 50 g. masła 2 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku (jeśli duże to wystarczy 2) 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka …