Roladki z udek kurczaka

Beata
Obiad
13.02.2023 7:00
Roladki z udek kurczaka

Roladki z udek kurczaka Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki z delikatnego mięsa kurczaka z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem. 7 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: • 750 g podudzia kurczaka bez kości i skóry • 2 łyżki majonezu • 2 łyżki musztardy • 1 łyżeczka papryki słodkiej • 1 cebula • 20 dag pieczarek • 20 dag sera żółtego • Bułka tarta do panierki • Olej do smażenia • 2 jajka • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso z udek delikatnie rozbijam. 2. Do miski przekładam majonez, musztardę, wsypuję paprykę słodką, sól, pieprz, mieszam. Następnie smaruję marynatą każdy kawałek mięsa i odstawiam na godzinę. 3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu grzyby studzę i łączę z połową żółtego sera, startego na tarce o dużych oczkach. 4. Na każdy kawałku mięsa na środku układam po łyżce farszu. 5. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej. 6. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony. 7. Po usmażeniu na roladkach układam pozostały żółty ser, ser się sam stopi pod wpływem ciepła z roladek. 8. Gotowe, podaję z surówką oraz upieczonymi ziemniakami. 9. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/02/roladki-z-udek-kurczaka.html