Polędwiczki z cebulką Szukasz prostego, szybkiego przepisu na danie obiadowe, dobrze trafiłeś, oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z polędwiczek w sosie z cebulką. 8 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: • 2 polędwiczki wieprzowe • Mąka pszenna do panierki • 3 szt. cebuli • 3 ząbki czosnku • 2 łyżki musztardy • Olej do smażenia • 2 opakowania sosu pieczeniowego jasnego • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie panieruję w mące i podsmażam na rozgrzanym oleju. 2. Cebulę, czosnek obieram, cebulę kroję w piórka, czosnek bardzo drobno. Warzywa smażę na rozgrzanej, większej patelni. 3. Do cebuli dodaję podsmażone mięso, podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 20 minut. 4. Sosy rozrabiam w jednej szklance wody, dodaję musztardę, mieszam i wlewam do mięsa. Chwilkę gotuję. 5. Gotowe, podaję z kopytkami i surówką. 6. Smacznego.