Naan to płaski chleb drożdżowy z białej mąki pochodzenia środkowoazjatyckiego, w kształcie dużej kropli, pieczony w specjalnym cylindrycznym piecu – tandoor. Można go również przygotować na mocno rozgrzanej suchej patelni tak jak ja. Najczęściej s erwowany razem z wieloma potrawami kuchni indyjskiej. Składniki: na ciasto: do smarowania: 80 g masła, 3 łyżki natki pietruszki, 1 łyżeczka granulowanego czosnku, sól Przygotowanie: Zobaczcie krótki film jak zrobić takie chlebki krok po kroku 👇👇👇 Do misy robota wrzucamy mąkę, wsypujemy drożdże, dodajemy cukier, sól, oliwę, jogurt i wodę. Wyrabiamy gładkie ciasto. Skrapiamy oliwą i przykrywamy ściereczką , odstawiamy na ok 1 godzinę lub …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2023/02/chlebki-naan-idealna-przekaska.html