Pyszne ,chrupiące, można wyjadać prosto ze słoika, słodko kwaśne...musicie spróbować. Jak to z ogórkami nie ma za wiele pracy a naprawdę warto. Idealne do obiadu ,lub na zagryzkę. Polecam Składniki: - ogórki gruntowe na zalewę: - 1,8 l wody - 300 ml octu 10 % - 320 g cukru - 3 łyżki soli - 9 łyżek miodu do każdego słoika: - pół ząbka czosnku, - pół łyżeczki gorczycy, - 2 ziela angielskie , - 1 liść laurowy, - kilka ziarenek pieprzu Przygotowanie: Ogórki płuczemy ,jeśli macie ogórki zerwane 1-2 dni wcześniej to moczymy je w zimnej wodzie ok 1-2 godziny, …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2022/07/ogorki-w-miodzie-chrupiace-i-pyszne.html