Udka pieczone w syropie z brzoskwiń

Ewa
Obiad
29.01.2023 8:27
Udka pieczone w syropie z brzoskwiń

Udostępnij Zapisz Wykorzystujesz czasem brzoskwinie z puszki, a nie wiesz co zrobić z syropem? Zawsze możesz przygotować na obiad udka pieczone w syropie z brzoskwiń. To ciekawa alternatywa dla przygotowania tej części kurczaka. Udka wychodzą mięciutkie, z łatwością odchodzą od kości, i najważniejsze – wcale nie są jakieś słodsze pomimo tego, że pieką się w słodkim syropie. Nie wiem kto pierwotnie wpadł na ten pomysł, ale spodobał mi się on i od czasu do czasu chętnie z niego korzystam. Ja najczęściej podaję je razem z surówką z kapusty pekińskiej z brzoskwiniami – jest świetna i moim zdaniem fajnie pasuje do …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2023/01/29/udka-pieczone-w-syropie-z-brzoskwin/