SKŁADNIKI (na ok. 30 sztuk) Kruche ciasteczka z mascarpone 250 g mąki pszennej 125 g mascarpone 100 g cukru 16 g cukru waniliowego lub laska wanilii 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka z cytryny szczypta soli Lukier 2-3 łyżki mleka 50 g cukru pudru PRZYGOTOWANIE Kruche ciasteczka z mascarpone Zimne mascarpone miksujemy lub siekamy nożem z cukrem, cukrem waniliowym lub ziarnami z laski wanilii i mąką. Na koniec dodajemy jajko, skórkę cytrynową, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli i szybko zagniatamy ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto owijamy folią i schładzamy w lodówce ok. 1 godz. Schłodzone ciasto …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/kruche-ciasteczka-z-mascarpone/