Polędwiczki po myśliwsku z pieczarkami Szukasz nowego pomysłu, przepisu na polędwiczki? Koniecznie musisz spróbować przepisu poniżej. Jest to szybki sposób przygotowania. Moja Rodzina zawsze się nim zachwyca. 8 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: • 2 polędwiczki wieprzowe • 3 cebule • 1 kg pieczarek • 3 sosy myśliwskie w proszku • 1 opakowanie zupy cebulowej proszku • Olej do smażenia • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję w plastry, dłonią delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz pieprzem. 2. Polędwiczki smażę na rozgrzanym oleju, jak mięso zmieni kolor, podlewam wodą i gotuje około 20 minut. 3. Cebulę obieram, kroję w kostkę, smażę na drugiej patelni na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. 5. Sosy, zupę cebulową rozrabiam w jednej szklance wody i wlewam do grzybów, gotuję 5 minut. 6. Mięso łączę z sosem myśliwskim. 7. Danie gotowe, podaję z kopytkami i surówką. 8. Smacznego.