Zupa z Kurkami Aromatyczna zupa pachnąca lasem z grzybami kurkami, niesamowity smak, spróbuj, przekonaj się Sam/a. 8 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: • 5szt. dużych ziemniaków • 1szt. duża marchew • 1 szt. pietruszka • Kawałek selera • 20 cm pora • ½ kg grzybów Kurek • 1 łyżka Vegety • ½ szk. śmietany 12% • ½ litra bulionu • 1 łyżka mąki pszennej • 1 łyżeczka koperku suszonego Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki, marchew, selera, pietruszkę obieram, myję, kroję w kostkę. Warzywa przekładam do garnka, dodaję por, zalewam bulionem, dolewam wody około jednej szklanki, wsypuję Vegetę i gotuje 20 minut. 2. Grzyby dokładnie oczyszczam, obgotowuje w osolonej wodzie i łączę z warzywami, wsypuję koperek, gotuję 10 minut. 3. Mąkę rozrabiam razem ze śmietaną i hartując zagęszczam zupę, chwilkę gotuję do momentu zagotowania. 4. Zupa gotowa. 5. Smacznego.