Roladki z marchewką i pieczarkami

Beata
Obiad
23.01.2023 8:45
Roladki z marchewką i pieczarkami

Roladki z marchewką i pieczarkami Schab można przygotować na różne sposoby, ja polecam roladki z pysznym nadzieniem warzywno grzybowym. Tak przygotowane smakują dosłownie każdemu. 8porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: • 1 kg schabu wieprzowego • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 1 duża marchew • 20 dag pieczarek • Olej do smażenia • 2 jajka • Bułka tarta do panierki • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzyw dodaję drobno pokrojone pieczarki. Grzyby doprawiam pieprzem oraz solą. 4. Marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach, następnie przekładam do grzybów i smażę około 10 minut. 5. Tak przygotowany farsz nakładam na każdy kawałek mięsa. 6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej. 7. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony. 8. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 9. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/01/roladki-z-marchewka-i-pieczarkami.html
Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Beata

facebook