Kaczka z warzywami

Beata
Obiad
05.07.2021 10:12
Kaczka z warzywami

Moja rodzina uwielbia czarninę, ale co zrobić z pozostałym mięsem ( udka, piersi) można upiec tradycyjnie z marchewką, ale również można przygotować moim nowym sposobem. Polecam. 1. Mięso myjemy, osuszamy, zdejmujemy skórę i kroimy na małe kawałki. Przekładamy do miski, wlewamy sos sojowy jasny, solimy, wsypujemy jedną łyżkę skrobi ziemniaczanej i dokładnie mieszamy. 2. Czosnek oraz imbir obieramy, drobno kroimy i przekładamy na rozgrzaną na patelni oliwę. Dodajemy mięso. Mieszamy do chwili, kiedy mięso się zarumieni i podlewamy ½ szklanki wody. 4. Po tym czasie zagęszczamy pozostałą skrobią rozrobioną w małej ilości wody.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/07/kaczka-z-warzywami.html
Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Beata

facebook