WIGILIJNY BIGOS bez mięsa! Wegetariański bigos z tofu

Monika
Obiad
16.12.2022 20:56
WIGILIJNY BIGOS bez mięsa! Wegetariański bigos z tofu

Suszone grzyby opłucz i zalej 500 ml wody (jeśli grzyby są w dużych kawałkach, to pokrusz je na 1-2 cm kawałki). Odstaw na co najmniej 3 godziny do namoczenia (możesz również odstawić na całą noc). Namoczone grzyby gotuj 20 minut (w wodzie, w której się moczyły). Następnie dodaj kiszoną kapustę, pokrojoną cebulę, przetarty czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Kiszoną kapustę możesz wcześniej posiekać na mniejsze kawałki. Całość gotuj przez 30 minut, co jakiś czas mieszając. Tofu pokrój w drobną kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju – tofu powinno się lekko zarumienić i stać się chrupiące. Po 30 minutach do …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/wigilijny-bigos-bez-miesa-przepis/