Świąteczne roladki z grzybami i papryką Nie masz pomysłu na danie świąteczne, zajrzyj tutaj. Roladki faszerowane grzybami to jest właśnie to czego szukasz. 30 minut czas przygotowania 9 porcji Składniki • 1 kg schabu • 40 g grzybów suszonych • 1 łyżeczka rozmarynu, świeże liście • 60 g cebuli • 1 papryka czerwona • 15 g masła • Sól • Pieprz • 2 jajka całe • Bułka tarta do panierki • Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Grzyby suszone zalewam wrzącą wodą, odstawiam na pół godziny. Po tym czasie odlewam wodę z moczenia grzybów. 3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.. 4. Do naczynia blendującego przekładam cebulę, rozmaryn, umytą, oczyszczoną z nasion, pokrojoną paprykę, namoczone grzyby i blenduję dwie minuty. Następnie warzywa z grzybami przekładam do rondelka, dodaję masło, sól, pieprz i gotuję dwie minutki. 5. Farszem smaruję każdy kawałek mięsa. 6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej. 7. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. 8. Gotowe, podaję z surówką i ziemniakami. 9. Smacznego.