Pyszne i wilgotne ciasto z dużą ilością mielonych orzechów i kremu budyniowego. Idealne na każdą okazję na co dzień i na święta. Bardzo mięciutki i do tego proste do zrobienia - polecam Składniki: na ciasto: na krem : dodatkowo : 100g posiekanych orzechów puszka brzoskwiń Przygotowanie: Zaczynamy od ugotowania gęstego budyniu : W 150 ml mleka rozpuszczamy proszek budyniowy i mąkę, resztę mleka zagotowujemy z cukrem, jak się zagotuje to wlewamy rozmieszane budynie z mąką i mlekiem. Gotujemy kilka minut cały czas mieszając aż mocno zgęstnieje . Wyłączamy i nakrywamy folią spożywczą samą powierzchnię budyniu, studzimy. Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier, i jeszcze ucieramy. Na końcu dodajemy po kolei wszystkie żółtka. Wyłączamy robota i dosypujemy mąkę, orzechy mielone i proszek do pieczenia. mieszamy dokładnie ale już drewnianą łyżką. Masę wykładamy na …