Mazurek cytrynowo-krówkowy

Kasia
Ciasta
09.04.2017 8:39
Mazurek cytrynowo-krówkowy

Wielkanocy czas to i czas na mazurki-przygotowałam dla was słodko-kwaśny mazurek cytrynowy,z krówkową masą o smaku adwokatowym- firmy Helio-wyszło pysznie-polecam Składniki: - na ciasto: - 2 i 1/4 szklanki mąki - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka cukru - 225 g zimnego masła - Masa; - sok wyciśnięty i skórka starta z 3 cytryn - 3 jajka - 75 g cukru pudru - 75 g masła - dodatkowo na wierzch: - Masa krówkowa o smaku Adwokatowym Helio - i do dekoracji bakalie Przygotowanie: Następnie ustawić na nim drugi garnek lub miskę metalową i włożyć do niego składniki na masę i podgrzewać na małym ogniu(n parze) aż zacznie gęstnieć-cały czas mieszając (ok 25 min) jak wystygnie wylać na ciasto na koniec masę krówkową zmiksować robotem ,żeby była trochę rzadsza i polewamy wierzch naszego mazurka,dekorujemy dowolnie bakaliami i np cukrowymi jajeczkami schłodzić w lodówce. smacznego!!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2017/04/mazurek-cytrynowo-krowkowy.html