Pyszny przepis na trochę inny keks, z dużą ilością bakalii i suchym makiem, na białkach. Mak fajnie chrupie między zębami a dzięki bakaliom ciasto jest dłużej świeże. Do tego przepisu zazwyczaj wykorzystuje białka które po kilka sztuk mrożę bo zostały mi np. z kruchego ciasta czy pączków. Polecam ... Składniki: na lukier : kilka łyżek cukru pudru i sok z połowy pomarańczy, do posypania kandyzowana skórka z pomarańczy Przygotowanie: Białka ubijamy jak się mocno spienią to dosypujemy cukier, ucieramy jeszcze kilka minut , dosypujemy mak i jeszcze krótko mieszamy. Dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia, na to bakalie na końcu roztopione przestudzone masło i mieszamy już…
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2022/11/piegusek-szybkie-ciasto-z-makiem-i.html