Indyk z pieczarkami

Beata

Obiad

17.11.2022 7:53

Indyk z pieczarkami

Indyk z pieczarkami Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. Soczyste, kruche mięso indyka z dodatkiem aromatycznych pieczarek. Musisz spróbować mojego wyjątkowego, sprawdzonego przepisu, prawdziwe niebo w gębie. 6 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: • 400 g fileta indyka • 100 g cebuli • 500 g pieczarek • 150 g wody • 1 kostka rosołowa lub bulion • 200g śmietany 12% • 15 g skrobi ziemniaczanej • 2 łyżeczki musztardy • Olej do smażenia • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. 2. Do cebuli dodaję mięso z indyka, pokrojone w paski. Doprawiam solą oraz pieprzem i smażę około 20 minut, po tym czasie dodaję pieczarki, umyte, pokrojone w plasterki. Podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową lub bulion, musztardę. 3. Śmietanę rozrabiam z skrobią ziemniaczaną i zagęszczam sos. Chwilkę gotuje do momentu zagotowania. 4. Danie gotowe, podaję z kopytkami lub kluskami śląskimi. 5. Smacznego.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2022/11/indyk-z-pieczarkami.html