Kotlety z Łososia

Beata

Obiad

14.11.2022 7:14

Kotlety z Łososia

Kotlety z Łososia Takie kotleciki możemy przygotować na kolacje Wigilijną lub piątkowy obiad. Kotlety są bardzo pyszne, smak ich rozpływa się w ustach, lepszych nie jadłam. 6 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: • 500 g ryby surowej Łosoś bez skóry • 100 g ryby wędzonej Łosoś • 4szt. ugotowane na twardo jajka • 1 szt. surowego jajka • 2 łyżeczki musztardy • 1 łyżka kopru • ½ łyżeczka czosnku granulowanego • 2 łyżki bułki tartej+ do panierki • 1 łyżka miodu • Olej do smażenia • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Rybę surową, wędzoną kroję bardzo drobno, przekładam do miski. 2. Jajka ugotowane obieram, drobno siekam, łączę z rybą. 3. Następnie wbijam jajko surowe, dodaję musztardę,miód, wsypuję koperek, bułkę tartą, sól, pieprz. Dokładnie mieszam, wyrabiam podłużne kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. 4. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 5. Smacznego.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2022/11/kotlety-z-ososia.html
Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Beata

facebook