Gulasz wieprzowy z warzywami

Beata

Obiad

14.11.2022 8:20

Gulasz wieprzowy z warzywami

Gulasz wieprzowy z warzywami Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z warzywami w aromatycznym sosie, którego przygotowanie jest banalnie proste. Idealnie pasują do dani, kopytka lub kluski śląskie. 7 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: • 1 kg szynki wieprzowej • 2 ząbki czosnku • 1 cebula • 2 papryki czerwone • 1 papryka żółta • 1 marchew • 200 g fasolki szparagowej • 60 g zupy w proszku węgierskiej gulaszowej • Olej do smażenia • 1 łyżeczka papryki słodkiej • ½ łyżeczki papryki ostrej • Sól Sposób przygotowania: 1. Czosnek, cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. 2. Mięso kroję w kostkę dodaję do warzyw, gdy mięso zmieni kolor doprawiam solą, papryką ostrą oraz papryką słodką. Marchew obieram, kroję w plasterki, dodaję do mięsa Następnie podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 30 minut. 3. Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki, łączę z mięsem. Dodaję fasolkę szparagową i ponownie gotuję około 10 minut. 4. Na koniec rozrabiam zupę węgierską w małej ilości wody i wlewam do mięsa, chwilkę gotuje do momentu zagotowania. 5. Danie gotowe, podaję z kopytkami, kluskami śląskimi lub ziemniakami. 6. Smacznego.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2022/11/gulasz-wieprzowy-z-warzywami.html