Zupa krem z pieczarek Smak tej zupy jest rewelacyjny, szybko przygotowujesz i zachwycisz całą rodzinę. Robię tą zupę, gdy mam mało czasu na przygotowanie obiadu. Przyrządzić możesz zupę na bulionie lub na kostce rosołowej. 6 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: • 400 g pieczarek • 600 g wody • 200 g mleka • 1 kostka warzywna • 50 g mąki pszennej • ½ łyżeczka soli • 50 g śmietany 30% • 40 g serka topionego śmietankowego Sposób przygotowania: 1. Pieczarki myję, kroję na połówki, blenduję blenderem 3 minuty. Następnie przekładam do garnka, wlewam wodę, mleko, dodaję kostkę warzywną, wsypuję sól i gotuję. 2. Śmietanę rozrabiam z serkiem topionym oraz mąką i hartując wlewam do zupy, gotuję do momentu zagotowania. 3. Zupa gotowa. 4. Smacznego.