Roladki z pieczarkami i mozzarellą Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam. 30 minut czas przygotowania 9 porcji Składniki: • 1 kg schabu • ½ kg pieczarek • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 125 g mozzarelli ( kulka) • Bułka tarta do panierki • 2 jajka • Olej do smażenia • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą oraz pieprzem. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę około 10 minut, następnie doprawiam pieprzem oraz solą. 4. Na każdym kawałku mięsa na środku układam plasterek mozzarelli oraz łyżkę grzybów. 5. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 6. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. 7. Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami. 8. Smacznego.