Schab w sosie miodowym z kurkami Danie, które jest bardzo proste w przygotowaniu, możesz je przygotować na niedzielny, świąteczny obiad. Schab w sosie kurkowym czy nie wygląda kusząco, spróbuj przekonaj się. 6 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: • 1kg schabu • 200 g kurek • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 1 łyżka masła • 1 łyżka miodu • Olej do smażenia • 1 łyżka musztardy miodowej • Szczypta chili • Szczypta gałki muszkatołowej • Sól • 1 łyżeczka papryki słodkiej • 1 łyżka mąki pszennej • ½ śmietany 30% Sposób przygotowania: 1. Mięso kroisz w paseczki, solisz, smażysz do miękkości na rozgrzanym oleju, można podlać wodą. 2. Cebulę, czosnek obierasz, smażysz na rozgrzanym maśle. Do warzyw dodajesz, oczyszczone umyte grzyby kurki. Smażysz około 10 minut, dodajesz miód, musztardę, gałkę muszkatołową, chili, paprykę słodką, ewentualnie sól. 3. Na koniec do grzybów przekładasz mięso zagęszczasz sos mąką rozrobioną ze śmietaną. 4. Danie gotowe. 5. Smacznego.