boczku wędzonego 60 g. suszonych pomidorów z zalewy 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki śmietanki 30 % 50 g. sera żółtego (u mnie mozzarella) 200 g. makaronu (u mnie rurki). sól, pieprz 1/2 łyżki masła 2-3 łyżki oleju z suszonych pomidorów Wykonanie: Kiedy zacznie się wytapiać dodać pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory i olej z pomidorów. Następnie dodać masło, kiedy się roztopi dodać szpinak, smażyć aż zwiędnie. Dodać drobno pokrojony czosnek, smażyć jeszcze kilka sekund i wlać śmietankę. Składniki: 200 g. szpinaku świeżego 50 g. Przykryć i dusić jeszcze około 5 minut, żeby sos trochę zgęstniał. Podsmażyć około 5 minut często mieszając.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2022/10/makaron-ze-szpinakiem-i-suszonymi.html