Składniki: 5 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 budyń waniliowy, lub śmietankowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g. masła Wierzch wystarczy posypać cukrem pudrem, to w najprostszej wersji, ale z polewą z białej czekolady smakuje obłędnie. Polewa: 1 tabliczka białej czekolady 3 łyżki śmietanki 30 % Śmietankę podgrzać, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie polewa. Do masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i budyń (proszek). Jajka ubić ze szczyptą soli i cukrem na gęstą, puszystą masę. Na koniec stopniowo wlewać roztopione masło i mieszać, aż wszystko ładnie się połączy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2023/03/ciasto-budyniowe-z-owocami.html