Ciasto Biała laguna z orzeszkami Ciasto bez pieczenia na bazie serka mascarpone z dodatkiem orzeszków, polane czekoladą, które przygotujesz w 30 minut. Czas przygotowania 30 minut 20 porcji Forma 24 cm x 24 cm Składniki: • 200 g herbatników kakaowych • 750 g mascarpone • 600 ml śmietany 36% • ½ szk. cukru pudru • 1 puszka masy kajmak • 100 g orzeszków zmiennych solonych • ½ szk. mleka • 80 g czekolady mlecznej Sposób przygotowania: 1. Dno tortownicy wykładasz namoczonymi w mleku herbatnikami. 2. Do naczynia miksującego przekładasz serki mascarpone, wlewasz śmietanę ( 550 ml), wsypujesz cukier puder i miksujesz około 5 minut. 3. Połowę masy wykładasz na ciastka, przykrywasz pozostałymi ciastkami. 4. Herbatniki smarujesz masą kajmak, układasz pozostałą masę mascarpone. 5. Masę posypujesz orzeszkami. 6. Czekoladę rozpuszczasz ze śmietaną ( 50 ml) i polewasz orzeszki. 7. Ciasto chłodzisz w lodówce 2 godziny. 8. Gotowe. 9. Smacznego.