Jak delikatny jest sernik nowojorski to raczej nie muszę nikomu opowiadać 😉 Pieczony w kąpieli wodnej, dzięki czemu jest niesamowicie kremowy. Po prostu trzeba zrobić. Uwaga: szklanka 200 ml SKŁADNIKI NA SPÓD: 100 g masła 150 g zmielonych ciasteczek petite beurre Ciastka mielę blenderem i mieszam z roztopionym i ostudzonym masłem. Tortownicę o średnicy 21-22 cm wykładam papierem do pieczenia. Rozprowadzam równomiernie ciasteczka na dnie i dociskam. Tortownicę wstawiam do lodówki. Teraz przygotowuję masę serową. SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ: 1 kg serka śmietankowego (Philadelphia, Łaciate…) 1 ½ łyżeczki soku z cytryny 3 duże jajka 200 ml śmietany 18% Wszystkie składniki …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.slodkisentyment.pl/sernik-nowojorski/