Czas przygotowania: 20 minut Czas gotowania brukselek maksymalnie: 15 minut Liczba porcji: około 400 g dania Kaloryczność kcal: 155 w 100 g dania Dieta: wegetariańska 400 g świeżej brukselki 2 łyżki masła np. klarowanego - do 40 g 2 łyżki dobrej jakości bułki tartej - około 15 g 2 ząbek czosnku - około 5 g 2 łyżki drobno tartego parmezanu - około 15 g dwie łyżki siekanej natki pietruszki przyprawy: 1/4 łyżeczki soli, szczypta pieprzu Brukselki z patelni Brukselka ważona była przed ewentualnym obraniem/przygotowaniem. Z podanej ilości składników otrzymasz około 400 gramów brukselki podsmażonej na maśle. Będą to dwie większe …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://aniagotuje.pl/przepis/brukselka-z-bulka-tarta