Udostępnij Zapisz Te bułeczki to spełnienie mojej kulinarnej zachcianki. Tak za mną „chodziły”, że aż „wychodziły”. Wyszły dokładnie takie jak oczekiwałam – wypełnione po brzegi pieczarkowym nadzieniem. Z podanych niżej proporcji wyszło mi 6 całkiem dużych bułeczek. Nie żałowałam na żadną pieczarkowego farszu, bo to właśnie on gra tutaj główną rolę. Im więcej go, tym lepiej! No i jak dla mnie obowiązkowo z ketchupem 😉 300-320 g mąki pszennej 1/2 szkl. ciepłego mleka 1 łyżeczka suszonych drożdży (około 5 g) 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 jajko 2 łyżki oleju Nadzienie: 600 g brązowych pieczarek 2 łyżki masła 2 …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2022/09/29/bulki-z-pieczarkami/